"Viken Rehab AS gjør din enbolig mer energieffektiv..."
"En Savener-test hjelper deg å finne energilekkasjer..."
"Når boligen lekker energi..."
"Enova kom med nye støteordninger for boligeiere i sommer..."

Etterisolering kan gi fuktproblemer

De nye byggforskriftene vil utvilsomt gjøre norske bygg tettere og varmere. Men det ligger også en fare i at det blir mer fukt inne i byggene.

Alle personer avgir en viss mengde fukt pr. dag og temperatursvingninger gjør også at det kan bli kondens på overflatene inne i bygget. En må derfor være obs på at det ikke holder å bare bygge tett og med bedre isolering. Både nybygg og rehabiliterte bygg krever også bedre lufting enn tidligere. Tykkere vegger, nye vinduer, bedre isolasjon er med på å holde fuktighet inne bygget i langt større grad enn før.

Bildet viser en modell av etterisolering av et murbygg. Det er satt inn 3-lags glass, moderne vindusrammer, ekstra tetting rundt rammene, isolering utenpå den gamle teglstenveggen og klargjort for puss på den nye fasaden.

Når det gjelder moderne ventilasjon finnes det en rekke løsninger på markedet. Utskifting av luft uten å tømme huset for varme er nøkkelord her. Energisparhus vil være behjelpelig med å skaffe deg/dere gode løsninger til ditt bygg.Annonser

Sitemap | Kontakt | Om oss | Admin